buitenland

Twee Nederlandse kinderen gewond na terreur in Nice

15 juli 2016

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken liet donderdag, vlak na de terreur in de Franse stad Nice, weten onderzoek te doen naar mogelijke slachtoffers uit Nederland. Naar nu blijkt zijn er onder de gewonden in elk geval twee Nederlandse kinderen.

Het gaat om een meisje van veertien en een jongen van negen jaar oud, meldt het departement vrijdag. De kinderen wonen al geruime tijd in Frankrijk. Ze zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Hun toestand is niet bekend

De Nederlandse ambassadeur in Parijs heeft contact gehad met familie van de kinderen. Het is niet bekend hoe ernstig hun toestand is. Ook is nog niet duidelijk of zij de enige Nederlandse slachtoffers zijn van het bloedbad in de Franse havenstad, veroorzaakt door de 31-jarige terrorist Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Volgens ooggetuigen zigzagde Bouhlel opzettelijk om in korte tijd zoveel mogelijk mensen te raken. De Tunesiër zou tevens hebben geschoten, waarna hij door de politie met kogels werd doorzeefd.

Wie is Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de man achter de aanslag in Nice? Lees meer >
bouhlel2

 

Er liggen nog altijd vijftig mensen in kritieke toestand in het ziekenhuis, zegt de Franse president François Hollande tijdens een persconferentie. In eerdere berichten werd nog gesproken over 18 mensen die met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis waren overgebracht.  Er waren op het moment van de aanslag veel kinderen met hun ouders op de boulevard naar het vuurwerk aan het kijken. De Fransen vierden gisteren hun nationale feestdag (Quatorze Juillet).
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.