buitenland

Amerikaanse toerist dood na ‘massasteekpartij’ in Londen

04 augustus 2016

Woensdagnacht heeft een 19-jarige een massasteekpartij aangericht in Londen, waarbij een vrouw is gedood. De politie in de Britse hoofdstad onderzoekt het motief van de dader: gaat het om psychische problemen, of was het een terreuraanslag?

De steekpartij had plaats op Russell Square, in een van de meest toeristische wijken van het centrum van Londen. Vlakbij het Britse Museum en Soho, waar veel populaire kroegen en pubs zich bevinden. Russell Square was ook een van de doelwitten tijdens ‘7/7’, de terroristische aanslag in 2005 die bekend staat als de London Bombings.

Vijf mensen raakten gewond bij de steekpartij. De politie was snel ter plaatse en arresteerde de dader. ‘Ik dacht eerst dat ze was gevallen,’ zegt een ooggetuige tegen de Britse krant The Guardian over de vrouw die aan haar verwondingen overleed. ‘Er is namelijk een bejaardentehuis in de buurt. Later hoorde ik pas dat ze was neergestoken.’

Later werd bekend dat het gaat om een zestigjarige vrouw, een buitenlandse toerist. De dader wordt verdacht van moord.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Antiterreureenheid op de been

Scotland Yard, het Londense politiekorps, gaf aan dat het ‘ervan uit gaat dat mentale problemen een grote rol spelen bij de aanslag.’ Toch deed het een beroep op de speciale antiterreureenheid SO15. ‘Op dit moment sluiten wij natuurlijk niet uit dat het om een terroristische aanslag gaat.’

Op woensdagmorgen kondigde de politie van Londen nog aan meer, extra bewapende, teams op straat te zetten. Londen wordt namelijk gezien als belangrijk doelwit voor Islamitische Staat en andere terreurgroepen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.