buitenland

Negentien gewonden bij brand in Duits AZC

Door Bauke Schram - 14 augustus 2016

In een Duits asielzoekerscentrum (AZC) is brand uitgebroken. Zeker negentien mensen zijn gewond geraakt nadat twintig wooncontainers in brand vlogen.

Volgens Duitse media gaat het vooral om rookvergiftiging. In de wooncontainers worden in totaal zon’ 800 migranten ondergebracht. Een aantal hulpdiensten is uitgetrokken om de brand te blussen.

Brand waarschijnlijk niet aangestoken

De tijdelijke woningen van in totaal zo’n 120 migranten, vooral alleenstaande Somaliërs en Eritreeërs, zijn naar schatting beschadigd geraakt. Op het oude vliegveld van Calden, in het midden van Duitsland, wordt sinds vorig jaar een groot aantal migranten ondergebracht.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar de autoriteiten gaan niet uit van een ‘haatmisdrijf’ van buitenaf. De brand ontstond namelijk van binnenuit een van de wooncontainers. Vorig jaar werden verschillende asielzoekerscentra in brand gestoken uit onvrede over de tijdelijke kampen.

De lokale krant Hessische Niedersächsische Allgemeine geeft aan dat het aantal gewonden is opgelopen tot negentien. De hulptroepen kreeg het vuur snel onder controle en voor zover bekend zijn er geen doden gevallen.

Deze beelden werden online gezet door HNA:

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.