#American Dreamers

Trump zet Clinton weg als vrouw met mentale problemen

07 augustus 2016

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump kreeg kritiek uit eigen partij, nadat hij de islamitische familie van een gedode Amerikaanse soldaat beledigde. Trump zou zich meer moeten richten op zijn rivaal bij de Democraten Hillary Clinton, was de aansporing.

Het was een advies dat niet tegen dovemansoren was gericht. De 70-jarige kandidaat tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november opende als vanouds de aanval op Clinton, nadat hij haar een paar dagen geleden al ‘de duivel‘ had genoemd.

‘Clinton is incompetent’

Hij zette zaterdag in een toespraak vraagtekens bij haar mentale gezondheid. ‘De mensen in dit land willen niemand die een kortsluiting kan hebben’, sprak Trump tijdens een verkiezingsbijeenkomst in New Hampshire.

‘Het is een gevaarlijke leugenaar. Het is een verschrikkelijk, afschuwelijk mens.’ ‘Ze is incompetent, ik kan me zelfs niet voorstellen dat deze vrouw president van de Verenigde Staten mag worden’, was verder uit zijn mond te horen. De Republikein zoekt naar allerlei mogelijkheden om Clinton te raken, nu hij op achterstand staat in de peilingen.

Emailschandaal

De Democraat bood hem eerder deze week plotseling de helpende hand, door de slepende emailkwestie zelf nog eens op te rakelen. Ze lag sinds zondag onder vuur vanwege een opmerking over FBI-directeur James Comey. Die zou haar verklaringen over het gebruik van haar privé-emailserver ‘waarheidsgetrouw’ hebben genoemd.

Vrijdag gaf ze toe dat deze claim toch net even anders lag – I may have short-circuited the truth. Voor Trump reden genoeg om met de term ‘kortsluiting’ aan de haal te gaan. Op de Facebook-pagina van de Republikein verscheen al snel een filmpje waarin Clinton wordt weggezet als een disfunctionerende robot.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.