#American Dreamers

Verband tussen Skittles en migranten? Zoon van Trump in het nauw

Door Emile Kossen - 20 september 2016

Hoon én steun voor Donald Trump Jr., de zoon van de Amerikaanse presidentskandidaat. Hij zette een bericht op Twitter waarin hij Syrische vluchtelingen vergelijkt met snoepjes die Amerika vergiftigen.

‘Als ik een kom met Skittles had en ik zou zeggen dat drie ervan je zouden doden. Zou je dan een handvol Skittles nemen?’, valt te lezen in een foto boven het bericht van Trump Jr. ‘Deze foto zegt alles,’ schrijft Trump Jr. erbij. ‘Laten we een einde maken aan de politiek correcte agenda die Amerika niet bovenaan zet.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Elsevier verkiezingsavondOp woensdag 19 oktober, de avond van het derde tv-debat, praten we over de ‘grootste show op aarde’ tijdens de derde American Dreamers-avond in de Rode Hoed in Amsterdam. Met onder anderen Koen Petersen en de Amerikaanse diplomaat Shawn Crowley. Meer weten en tickets>

Grote ophef om tweet, ondanks bekende plannen van Trump
Zijn vader voert al tijden campagne om het aantal (Syrische) vluchtelingen dat naar Amerika komt, te beperken. Na terreuraanvallen op Amerikaans grondgebied wees Trump meermaals naar de mogelijkheid dat terroristen zich als Syriër opgeven en zo Amerika binnenkomen. Hillary Clinton wil het programma om Syrische vluchtelingen op te vangen, uitbreiden.

Toch zorgde de tweet van Trump Jr. direct voor ophef, en voelden veel Amerikanen zich genoodzaakt om de Skittles-vergelijking af te keuren. Op Twitter werd ‘Skittles’ binnen de korste keren trending topic, met veel gebruikers die foto’s posten van migranten met als ondertitel ‘Dit zijn mensen, geen Skittles’.

Skittles-fabrikant reageert koeltjes
De perswoordvoerder van Hillary Clinton noemt de tweet van Trump Jr. simpelweg ‘walgelijk’ en zanger John Legend schrijft op Twitter dat Trump zich beter bezig kan houden met het weghalen van wapens in Amerika dan vluchtelingen zwart te maken. Er is ook steun voor de campagne van de Republikein.

De fabrikant van het bekende snoepje reageerde nogal koeltjes op de controverse. ‘Skittles zijn snoepjes. Vluchtelingen zijn mensen. Wij vinden het geen geschikte analogie,’ aldus een woordvoerder.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.