buitenland

Acht gewonden na ‘aanval met slagersmes’ door Somalische student

Door Bauke Schram - 28 november 2016

Zeker acht mensen zijn gewond geraakt door een aanslag met een auto en een slagersmes op de campus van de Ohio State University. Amerikaanse media melden dat de slachtoffers naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De verdachte is doodgeschoten door de politie. Hij zou een aantal studenten met een mes te lijf zijn gegaan, maar verder is nog niets bekend over de waarschijnlijke dader. De politie, de brandweer en een aantal ambulances zijn ter plekke bij het gebouw, waar normaal gesproken wetenschappelijke en technische vakken worden gegeven.

Voor de aanval reed de verdachte in op de menigte in een auto. De dader is geïdentificeerd als een Somalische student genaamd Abdul Razak Ali Artan.

In eerste instantie werd gesproken over een schutter, die het vuur zou hebben geopend op de campus. Later bleek dat de slachtoffers gewond zijn geraakt door een mes: of de verdachte nog een ander wapen bij zich had, is onduidelijk.

Noodbevel

‘We hoorden heel veel sirenes,’ zegt een ooggetuige tegen CNN. Ik zat in de klas en toen kreeg iedereen op hetzelfde moment een bericht: een noodbevel.’ De politie heeft een gedeelte van de campus afgezet, en leerlingen worden weggestuurd.

Ohio State University in Columbus is een van de grootste universiteiten van de Verenigde Staten. Na het noodbevel moest een groot aantal studenten zichzelf opsluiten in de studentenwoningen, tot er geen sprake meer was van een dreigende situatie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.