buitenland

Speciale uitgave: Ter herinnering – Fidel Castro

Door Lucas Gasthuis - 26 november 2016

De redactie van Elsevier komt met een speciale uitgave over de vrijdag 25 november 2016 op 90-jarige leeftijd overleden Fidel Castro.

Deze uitgave kan hier worden besteld.

Uit deze special blijkt hoe fotogeniek de Cubaanse leider was. In de ruim 100 pagina’s tellende biografie wordt zijn leven door kenners uitvoerig geschetst en door beroemde fotografen mooi in beeld gebracht. Maar de uitgave is geen eerbetoon aan de dictator, die zijn land decennia lang in armoede hield en politieke tegenstanders langdurig opsloot.

Ook aan bod komen zijn sympathisanten in Nederland, zowel schrijvers, kunstenaars als academici. Zo biedt dit fraaie portret ook een treffend tijdsbeeld, dat afgesloten wordt met een paar kenmerkende citaten van Castro (1926-2016).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.