buitenland

‘Lokale politicus en journalisten vermoord in Finland’: wat weten we?

04 december 2016

Zaterdagavond zijn voor een restaurant in de Finse stad Imatra drie vrouwen in koelen bloede doodgeschoten. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de schutter willekeurige slachtoffers koos.

Volgens de burgemeester van Imatra zijn de slachtoffers de voorzitter van de gemeenteraad en twee lokale journalisten.

Met een geregistreerd jachtgeweer

De politie arresteerde een 23-jarige man. Volgens de politie is er tot dusver geen reden om aan te nemen dat het hier gaat om een politiek motief. De man heeft wel een crimineel verleden, meldt Reuters. Toen de schoten na middernacht vielen, was een politieauto vlak in de buurt.

Op aanwijzingen van getuigen kon de verdachte snel worden opgepakt. De moorden zijn gepleegd met een geregistreerd jachtgeweer dat overigens geen eigendom is van de schutter, aldus de politie. De opgepakte man verzette zich verder niet tegen zijn aanhouding.

In hoofd en borst geraakt

De drie vrouwen zouden in hoofd en borst zijn geraakt. Veel mensen zijn getuige geweest van het geweld, aangezien het gebeurde rond middernacht in een populair uitgaansgebied in Imatra.

De stad ligt in het oosten van Finland, tegen de Russische grens. Imatra, een belangrijke industriestad, heeft zo’n 28.000 inwoners. De lokale autoriteiten hebben een crisiscentrum ingericht. Voor het restaurant zijn bloemen en kaarsjes gelegd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.