buitenland

Kaping in Malta is voorbij: gijzelnemers geven zich over

23 december 2016

Op Malta is vrijdag een Libisch passagiersvliegtuig geland dat eerder op een binnenlandse vlucht werd gekaapt, melden Maltese media. Het gaat om een Airbus A320 van Afriqiyah Airways. Er zouden 118 mensen aan boord zijn.

Volgens Maltese media zijn er twee kapers, die hebben gedreigd het toestel op te blazen.

Premier is op de hoogte gebracht

Wat zij precies willen is nog onduidelijk. De premier van de eilandstaat in de Middellandse Zee, Josef Muscat, zou van de kaping op de hoogte zijn gebracht. De hulpdiensten staan paraat.

In het kantoor van de premier heeft doorlopend crisisoverleg plaats, meldt CNN. Alle vluchten van en naar Malta worden inmiddels omgeleid. Aan boord van het gekaapte toestel zijn 82 mannen, 28 vrouwen en één kind, laten de autoriteiten aldaar weten.

Handgranaten?

Volgens de krant The Times of Malta zeggen de kapers te beschikken over handgranaten. Voor de passagiers zit de angstige belevenis erop. De kapers hebben alle reizigers en een aantal bemanningsleden laten gaan. Wat zij met hun actie willen bereiken is nog onduidelijk.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het toestel voerde een vlucht uit van Sebha in het zuidwesten van Libië naar de hoofdstad Tripoli toen het werd gekaapt. De piloot probeerde volgens een bron op de luchthaven van Tripoli op de oorspronkelijke bestemming te landen, maar de kapers dwongen hem naar Malta te gaan, zo’n 500 kilometer ten noorden van Libië in de Middellandse Zee. Na de landing hebben Maltese veiligheidstroepen het vliegtuig omsingeld, maar er is nog niemand aan of van boord gegaan

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.