buitenland

Fatale explosie op vuurwerkmarkt in Mexico (video)

Door Bauke Schram - 21 december 2016

In een beroemde vuurwerkmarkt in Mexico heeft een enorme explosie plaatsgevonden. Een groot deel van het vuurwerk werd afgevoerd en zeker 29 mensen zijn omgekomen.

Daarnaast zijn ‘tientallen’ mensen gewond geraakt, melden internationale media. Op de San Pablito-markt in Tultepec, ten noorden van Mexico Stad, ging het dinsdagmiddag helemaal mis. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, maar een kettingreactie werd in gang gezet, waardoor bizarre beelden van rook en vuur ontstonden.

De gouverneur van de staat Mexico, Eruviel Ávila, zegt dat de autoriteiten bezig zijn met het identificeren van slachtoffers. Het helpen van gewonden heeft op het moment de ‘absolute prioriteit’ volgens Ávila.

Nog veel mensen nog vermist

Plaatselijke ambtenaren willen ook dat er een onderzoek wordt ingezet naar de oorzaak van de fatale brand. Ávila wil zich echter eerst richten op het helpen van de overlevenden. Naar schatting worden minstens 70 mensen momenteel behandeld in het ziekenhuis.

Een aantal mensen wordt nog vermist. De autoriteiten proberen slachtoffers zo snel mogelijk te identificeren, om vervolgens de families te informeren. In Mexico komen vuurwerkongelukken vaker voor, vanwege de enorme productie en consumptie rond de jaarwisseling.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.