buitenland

Doden en gewonden bij schietpartij op vliegveld Florida

Door Tom Reijner - 06 januari 2017

Er heeft een schietpartij plaatsgehad op de internationale luchthaven van de Amerikaanse stad Fort Lauderdale (Florida). Daarbij zijn doden en gewonden gevallen.

De nieuwszenders CBS en ABC melden dat op basis van politiebronnen. De schutter is volgens de nieuwszenders opgepakt. Er zijn zeker vijf doden te betreuren, meldt ABC.

Veilig heenkomen op de landingsbaan

Terminal 2, waar de schoten werden gelost bij de bagagebanden, werd ontruimd. Het heeft er alle schijn van dat de schutter alleen handelde. Het gaat mogelijk om een ex-militair. Hij had althans een identiteitsbewijs bij zich waar dat uit zou blijken, vertelde senator Bill Nelson, die namens Florida in het Congres zit, aan tv-zender MSNBC. Of de id-kaart van hemzelf was of bijvoorbeeld gestolen, moet nog blijken, voegde de parlementariër eraan toe.

Ooggetuigen omschreven de dader als een twintiger of dertiger. Een getuige vertelde dat de schutter een slanke man is en een T-shirt van Star Wars droeg. ‘Hij zei niets, was de hele tijd stil,’ vertelde een andere ooggetuige. De schutter stopte tussendoor een keer om zijn wapen te herladen. Volgens de politie de schutter zijn wapen in zijn ruimbagage gestopt. Bij de bagagebanden haalde hij het eruit, en begon te vuren op de mensen die op hun koffers stonden te wachten.

Op beelden van Amerikaanse zenders was te zien hoe mensen vluchtten naar de landingsbanen. Volgens een voormalige persvoorlichter van het Witte Huis die op het vliegveld is ‘lijkt alles nu kalm’. Maar de politie laat niemand de luchthaven verlaten – althans niet uit het gedeelte waar ik ben, twitterde Ari Fleischer, die perschef was van oud-president George W. Bush.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.