buitenland

Militairen voorkomen aanslag in drukke winkelstraat Antwerpen

Door Berend Sommer - 23 maart 2017

De Belgische politie heeft vanmorgen een arrestatie verricht in verband met een mogelijke aanslag. De man die is aangehouden, reed in een auto met hoge snelheid over de Meir. Volgens de Belgische politie was de man zwaar bewapend.

De Meir is een van de grootste winkelstraten in het centrum van Antwerpen. De man reed in een auto met Frans kenteken met hoge snelheid door de straat en negeerde stoptekens. ‘Passanten moesten opzij springen,’ zegt een woordvoerder van de politie. Bij een controle door militairen probeerde de chauffeur opnieuw te ontsnappen. Met grote snelheid reed hij in de richting van de Schelde.

De Antwerpse politie slaagde er uiteindelijk in om de auto te laten stoppen. De verdachte is een bekende van de politie, vanwege verboden wapenbezit. Het zou gaan om een Franse Tunesiër. In de auto zijn steekwapens, een geweer en benzine aangetroffen. Dit meldt de Belgische politie.

Niemand raakte gewond. Burgemeester Bart De Wever van Antwerpen zegt dat ‘mogelijk erger is vermeden’. In Antwerpen is het toezicht, met het oog op de aanslag in Londen, verscherpt. Ook de Franse president François Hollande heeft gereageerd. Hij riep op alert te blijven.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.