buitenland Premium Corner

Trefpunt voor homoseksuelen met traangas getroffen

Door Peter Blasic - 23 maart 2017

Gezien de berichtgeving in De Groene Amsterdammer over plagiaat in artikelen van freelance-journalist Peter Blasic in verschillende Nederlandse en Vlaamse media, kan de redactie van Elsevier Weekblad, niet met zekerheid zeggen dat de auteur de geciteerde personen in dit artikel daadwerkelijk zelf heeft gesproken.

Aanval op club in Zagreb legt brede intolerantie jegens homoseksuelen bloot.

Vijftien jaar geleden werd de eerste Kroatische Gay Pride georganiseerd, toen nog onder zware politiebeveiliging vanwege mogelijk homofoob geweld. Onder invloed van de Europese Unie heeft Kroatië in de jaren erna de rechten van minderheden vastgelegd. Maar dat is niet tot alle inwoners doorgedrongen, zo bleek onlangs toen een trefpunt voor homoseksuelen in Zagreb met traangas werd aangevallen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.