buitenland

Scotland Yard: ‘Opnieuw twee belangrijke arrestaties na aanslag’

Door Stagiair - 24 maart 2017

De Britse politie verrichtte in de nacht van donderdag op vrijdag twee arrestaties in de nasleep van de aanslag in Londen. Scotland Yard noemt de arrestaties ‘belangrijk’.

De twee personen werden opgepakt in het graafschap West Midlands en de regio North West England. In totaal zitten nu negen mensen vast. Bij huiszoekingen op zestien locaties zijn 2.700 bewijsstukken in beslag genomen, waaronder ‘enorme hoeveelheden’ computerdata. De Britse autoriteiten roepen iedereen op die de aanslagpleger – Khalid Masood – of zijn handlangers kende, om zich te melden bij de politie.

3.000 potentiële terroristen

Inlichtingendienst MI5 heeft een lijst met 3.000 potentiële terroristen. Masood zou niet op deze lijst staan, maar was wel bekend bij de politie. Hij werd gezien als een ‘randfiguur’ en zou daarom geen directe bedreiging vormen.

De Britse politie kondigde aan het aantal gewapende politieagenten in Londen te verdubbelen. Ook in andere delen van het land zal de politieaanwezigheid toenemen.

De aanslag heeft een vijfde leven geëist: de 75-jarige Londenaar Leslie Rhodes. De gepensioneerde Rhodes liep over de Westminster Bridge toen hij werd geschept door de auto van Masood. Hij overleed donderdagavond in het ziekenhuis. Bij de aanslag raakten vijftig mensen gewond. Twee van hen liggen nog in kritieke conditie in het ziekenhuis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.