buitenland

Bomaanslag bij evacuatie Aleppo: 112 doden

Door Bauke Schram - 16 april 2017

Bij een bomaanslag op een buskonvooi bij de Syrische stad Aleppo zijn zeker 112 doden gevallen, melden internationale media. De slachtoffers stonden op het punt te worden geëvacueerd uit door Syrische rebellen bezette gebieden.

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten bericht over de aanslag en meldt dat het dodental nog zal stijgen.

Ook hulpverleners bevestigen de explosie en zeggen zeker 100 lichamen uit de ravage te hebben geborgen. Het gaat om voornamelijk sjiitische burgers die werden geëvacueerd uit door de rebellen bezette gebieden. De karavaan was op weg naar gebieden waar het Syrische regime de macht heeft.

Media spreken van zelfmoordaanslag

Ten westen van Aleppo werd het konvooi opgehouden. Aan boord van de bussen begaven zich niet alleen burgers uit steden als al-Foua and Kefraya maar ook rebellenstrijders die het konvooi beveiligden. In totaal werden zeker 5.000 burgers vervoerd.

Aan de Syrische regering gelieerde media melden dat het een zelfmoordaanslag betreft. De dader zou zichzelf hebben opgeblazen met een autobom.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.