buitenland

Britse vrouw doodgestoken in tram Jeruzalem

Door Tom Reijner - 14 april 2017

Een Britse vrouw van in de twintig is doodgestoken in een tram in Jeruzalem. Volgens de Israëlische politie is de vrouw een student en was zij als toerist in het land.

Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij even later overleed aan haar verwondingen, schrijft de Israëlische krant Jerusalem Post.

Dader overmeesterd

De vermoedelijke dader is een 57-jarige man, die luistert naar de naam Jamil Tamimi, weet de legerradio. Volgens Jerusalem Post gaat het om een ‘mentaal instabiel persoon’. De man zou van zijn stoel in de tram omhoog zijn gesprongen, een mes tevoorschijn hebben gehaald en de Britse meerdere keren hebben gestoken. Een politieagent die zich ook onder de passagiers bevond, heeft de dader kunnen overmeesteren.

Twee andere inzittenden raakten gewond toen de lightrail-tram vanwege het incident abrupt tot stilstand kwam. Onder hen is een zwangere vrouw. Tamimi is woonachtig in Ras al-Amud in het Arabische Oost-Jeruzalem. De politie heeft hem overgebracht naar het bureau voor ondervraging.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.