buitenland

In Theems gevallen vrouw na aanslag Londen is overleden

Door Tom Reijner - 07 april 2017

Een vrouw die op 22 maart in de rivier de Theems viel, is aan haar verwondingen overleden. Daarmee is de Roemeense Andreea Cristea volgens Britse media het vierde dodelijke slachtoffer van de aanslag in Londen. Ook de aanslagpleger kwam om het leven.

De 31-jarige Cristea belandde in het water toen de geradicaliseerde moslim Khalid Masood op de Westminster Bridge inreed op voetgangers. Volgens de Roemeense ambassadeur in Groot-Brittannië kwam Cristea in de Theems terecht, nadat Masood haar met zijn auto had aangereden.

Zwaargewond uit het koude water gehaald

Ze werd zwaargewond uit het koude water gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De Roemeense kwam niet meer bij bewustzijn. Cristea was in Londen voor een romantische trip. Haar vriend Andrei Burnaz was van plan een aanzoek te doen tijdens hun bezoek aan de Britse hoofdstad, schrijft het Britse dagblad The Telegraph. Die vrolijke plannen werden bruut doorkruist door de terrorist.

Ook Burnaz werd opgenomen in het ziekenhuis, maar zijn verwondingen bleken mee te vallen. De 52-jarige aanslagpleger werd doodgeschoten door de politie.
Er liggen nog altijd een paar gewonden in het ziekenhuis. Donderdag werd in de Westminster Abbey een herdenkingsdienst gehouden voor de slachtoffers. Ook de Britse prinsen William en Harry waren aanwezig.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.