buitenland

Maduro krijgt bevolking Venezuela maar niet rustig

04 mei 2017

De hevige rellen in Venezuela houden aan. Tijdens een demonstratie is woensdag opnieuw een dode gevallen. Het lijkt erop dat president Nicolás Maduro zijn bevolking niet rustig krijgt.

Duizenden demonstranten in de hoofdstad Caracas gingen de straat op en waren op weg naar het parlementsgebouw toen de politie de wegen blokkeerde en traangas en rubberen kogels inzette om de demonstranten tegen te houden. Het protest liep uit de hand toen een groep demonstranten met stenen en molotov-cocktails begon te gooien. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Néstor Reverol leidde deze confrontatie tot de dood van een demonstrant, die in zijn nek werd geraakt. Volgens de burgemeester van het stadsdeel Mercedes, waar het incident zich afspeelde, ging het om een 17-jarige demonstrant.

Ook in het stadsdeel Chacao, op de grens van de hoofdstad Caracas en de naastgelegen deelstaat Miranda, liepen demonstraties uit de hand. Een pantserwagen reed in op de menigte. Er kwam een man onder de wagen terecht, die zwaargewond raakte maar buiten levensgevaar is. Het voertuig vloog in brand nadat het was geraakt door een molotov-cocktail. Volgens de autoriteiten raakten zeker 180 mensen gewond, onder wie zes parlementsleden, meldt nieuwssite Latin America Herald Tribune.

Hoewel president Maduro zondag bekendmaakte nieuwe lokale verkiezingen uit te schrijven, houden de protesten aan. Er zijn sinds april al 30 mensen omgekomen en meer dan 1.300 mensen opgepakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.