Duitsland

Oud-bondskanselier Helmut Kohl (87) overleden

Door Elif Isitman - 16 juni 2017

Helmut Kohl, de langstzittende Duitse bondskanselier, is op 87-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Ludwigshafen.

Dat meldt de Duitse krant Bild. Het overlijden van Kohl is vanuit officiële hoek nog niet bevestigd.

necro

Bestellen: Ter Herinnering Helmut Kohl (1930-2017)
In deze ruim geïllustreerde uitgave belicht Elsevier Weekblad het leven van de bondskanselier die beide Duitslanden heeft herenigd. Oene van der Wal beschrijft het leven van de jonge Kohl en zijn politieke carrière bij de christen-democratische CDU. Elsevier Weekblad-redacteur Syp Wynia gaat in op de belangrijke rol die Kohl, speelde in de Europese eenwording. Bestel nu >03wpx_main_349x349_1

Kohl (CU) was bondskanselier van 1982 tot 1998, tot 1990 alleen van West-Duitsland en daarna van het net herenigde Duitsland. Hij was in 1990 verantwoordelijk voor de vereniging van de Bondsrepubliek met de communistische DDR en aansluitend West- en Oost-Europa. Kohl werd daarmee het symbool van de Duitse hereniging.
De Amerikaanse presidenten George H.W. Bush en Bill Clinton noemden hem de ‘grootste Europese leider van de tweede helft van de 20e eeuw’.
Lees de uitgebreide necrologie van Helmut Kohl, door oud Elsevier-correspondent Willem Wansink: In memoriam: Helmut Kohl, de Macher.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.