Oostende

Doorbraak in drievoudige moordzaak België

Door Rick Adolfse - 27 juli 2017

In een Belgische Delhaize-supermarkt in Oostende is woensdagavond de verdachte van een drievoudige moord aangehouden. De man zou zijn ex-vriendin en haar grootouders hebben vermoord.

Dat meldt de Belgische tv-zender VTM Nieuws.

De man zou zijn ex-vriendin en haar grootouders met een mes om het leven hebben gebracht. De steekpartij gebeurde afgelopen dinsdagavond rond 21.00 uur in het West-Vlaamse Moere, een dorp in de buurt van Oostende.

Het meisje (18) deed eerder aangifte tegen de man. Hij zou haar hebben gestalkt. Aangezien haar ouders op reis waren, besloot zij bij haar grootouders te verblijven. Zij durfde niet alleen te zijn.

Het weerhield de ex-vriend er niet van naar de grootouders af te reizen om zijn ex met een mes om het leven te brengen. De grootouders probeerden de man te overmeesteren, waarbij beiden om het leven kwamen, aldus de Vlaamse zender.

Teunis Z. vermoordde zwangere vriendin Lopik

De ouders van het meisje hoorden het nieuws via sociale media.

Afscheidsvideo

Een paar dagen voor de moorden zette de ex-vriend een afscheidsvideo online. Daarin richt hij zich tot zijn ex en zegt dat hij door het kapotgaan van de relatie, niets meer heeft om voor te leven. Hij zegt dat zijn leven al 25 jaar een beproeving voor hem is.

‘Ik hou van je. Je zal altijd in mijn hart zitten en ik zal altijd over je waken,’ zo zegt hij. De man lijkt zich wel te hebben gerealiseerd dat de relatie voorbij is. Hij gaat verder door te zeggen: ‘Sorry dat ik je pijn heb gedaan. Het was de grootste fout in mijn leven. Het enige wat ik wilde, was jou bij mij hebben.’

De man betoogt vervolgens liever dood te gaan dan verder te leven. Hij sluit af door te zeggen dat alle beloftes die hij deed, zullen meegaan in zijn graf.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.