Terrorisme

Terroristische aanslag verijdeld bij de Eiffeltoren

06 augustus 2017

Een man met een mes is zaterdagavond aangehouden in de buurt van de Eiffeltoren. De man was van plan een aanslag te plegen. Hij was gewapend met een mes en riep ‘Allah Akbar’.

Er vielen geen gewonden. Na zijn arrestatie heeft de man toegegeven dat hij een terroristische aanslag wilde plegen tegen een Franse militair. De man zegt in contact te staan met terreurgroep Islamitische Staat. Dat meldt Le Figaro. Volgens een politiebron zou IS de man hebben aangespoord om over te gaan tot een aanslag.

De aanslag werd gisternacht rond half twaalf verijdeld. De man passeerde de eerste veiligheidscontrole door een politieagent omver te beuken. Vervolgens trok hij zijn mes en riep ´Allah Akbar´.  Vervolgens werd hij door militairen onder schot gehouden. Ze bevolen hem het mes neer te leggen. Hij heeft zich niet verzet bij zijn arrestatie.

Psychische problemen

Volgens een politiebron zou de man psychische problemen hebben. Hij zou eind juli ontslagen zijn uit een psychiatrische inrichting. Het gaat om een man met een Frans paspoort die in 1988 is geboren in Mauritanië. Hij zou recent zijn geradicaliseerd. Kort na de arrestatie werd de Eiffeltoren ontruimd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.