Terrorisme

Politie: ‘Doorbraak in onderzoek aanslag Parsons Green’

Door Berend Sommer - 16 september 2017

Een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar de aanslag bij Parsons Green. De Britse politie heeft een 18-jarige man gearresteerd in de Britse kustplaats Dover. De arrestatie houdt verband met de aanslag die gisteren in de Londense metro werd gepleegd. Dat melden de autoriteiten.

‘Hoewel we tevreden zijn over de geboekte vooruitgang,’ zegt de Britse politie in een verklaring, ‘is het onderzoek nog niet voorbij.  Het dreigingsniveau blijft kritiek.’ Dit is het hoogst mogelijke dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk.

‘Deze arrestatie zal leiden tot een verhoogde activiteit van onze agenten. Omwille van het onderzoek kunnen we niet verder uitweiden over de man die is gearresteerd.’ De man zal spoedig worden overgebracht naar Londen. Dat meldt The Guardian.

Aanslag Parsons Green

In de metro in de buurt van station Parsons Green ontplofte vrijdag een bom. Er brak paniek uit. Mensen probeerden uit alle macht uit de metro te ontsnappen. Om 8:20 uur (Engelse tijd) rukte de brandweer uit naar de plek des onheils.

Zwaarbewapende politie-eenheden waren snel ter plaatse. Volgens ooggetuigen was er sprake van een in brand staande emmer, verstopt in een Lidl-tas. Op beelden, die uitgebreid werden verspreid op sociale media, is inderdaad te zien dat er een emmer in brand staat.

Uit eerste onderzoek van de Britse antiterreureenheid blijkt dat het gaat om een bom in een emmer. Bij de explosie en de nasleep vielen 29 gewonden. Achttien van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Britse krant Metro heeft een aantal gewonden brandwonden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.