Amerika

Woedende Kim Jong-un: ‘Ik zal seniele Trump temmen met vuur’

22 september 2017

‘Zonder enige twijfel zal ik de gestoorde en seniele Verenigde Staten temmen met vuur.’ Dat zegt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die persoonlijk reageerde op de dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump om Noord-Korea totaal te vernietigen. ‘Trump zal de prijs betalen voor zijn dreigementen,’ zegt Kim Jong-un in een reactie die er niet om liegt.

Dat meldt persbureau Reuters. Het is onduidelijk hoe Noord-Korea de uitspraken van Trump wil vergelden. Wel kondigt het land aan binnenkort een waterstofbom te testen boven de Stille Oceaan. Volgens Zuid-Korea is er niet eerder een dergelijke verklaring van de Noord-Koreaanse dictator naarbuiten gebracht.

Waterstofbom over Japan

Het testen van een waterstofbom boven de Stille Oceaan betekent dat er een raket zal moeten worden gelanceerd die over Japan heen gaat. Japan, het enige land dat ooit is aangevallen met nucleaire wapens, waarschuwt dat dit dreigement ‘totaal onacceptabel’ is.
Kim Jong-un wil de omvangrijkste tegenmaatregelen in de geschiedenis nemen. In de verklaring zegt de Noord-Koreaanse dictator ook dat de nucleaire bewapening van zijn land de ‘enig juiste weg is’.

 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Nieuwe Sancties

‘Jullie kunnen met Noord-Korea handel drijven, of met de Verenigde Staten,’ zei de Amerikaanse president Donald Trump donderdag. Het Witte Huis verklaarde bovendien dat minister van Financiën Steven Mnuchin strafmaatregelen kan nemen tegen iedereen die belangen of bemoeienis heeft op plaatsen in Noord-Korea met douanefaciliteiten.

Vliegtuigen en schepen die daar met hulp of in opdracht van een buitenlands rechtspersoon vertrekken, mogen de eerstvolgende 180 dagen niet landen of afmeren in de Verenigde Staten.

Oorlogstaal Trump

‘Geen enkel land op aarde zit te wachten op het moment dat deze schurkenbende zich weet te bewapenen met nucleaire wapens,’ zei Trump dinsdag in New York, tijdens zijn eerste toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Amerika heeft veel kracht en geduld. Maar wanneer wij ons genoodzaakt zien onszelf of onze bondgenoten te beschermen, hebben wij geen andere keuze dan Noord-Korea totaal te vernietigen. Rocket Man is on a suicide mission for himself, and for his regime,’ aldus Trump, verwijzend naar de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.