Israël

Palestijn doodt drie beveiligers bij Joodse nederzetting

Door Elif Isitman - 26 september 2017

Een Palestijnse schutter heeft dinsdagochtend drie Israëlische mannen doodgeschoten bij de ingang van een Joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Een vierde man raakte ernstig gewond. De schutter is gedood.

Volgens politieverklaringen kwam de 37-jarige man mee als deel van een groep Palestijnen die werkt in de nederzetting Har Adar, en probeerde hij via de achteringang de beveiligingspost binnen te komen.

‘Eenmaal binnen, ontknoopte hij zijn shirt, pakte een pistool en begon op veiligheidspersoneel te schieten,’ aldus een politiewoordvoerder tegen persbureau Reuters.

Kritieke toestand

De dader zou een Israëlische werkvergunning hebben gehad. Op het moment dat hij binnenkwam, werden de Palestijnse werklieden gecontroleerd door beveiligers.

De nederzetting Har Adar ligt een paar kilometer ten westen van Jeruzalem. De drie gedode Israëlische beveiligers zijn allen mannen van in de twintig. De gewonde Israëliër is 32 en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.