Terreur

Aanslag op Britse premier May verijdeld

Door Fleur Verbeek - 06 december 2017

De Britse veiligheidsdiensten hebben een terroristische aanslag van twee islamitische extremisten op premier Theresa May verijdeld. Dat meldt Sky News dinsdagnacht.

Het gaat om de 20-jarige Naa’imur Zakariyah Rahman uit Noord-Londen en de 21-jarige Mohammed Aqib Imran uit Birmingham. Beide mannen werden vorige week dinsdag opgepakt. Deze ochtend worden ze voorgeleid aan de rechter.

De Brexit zit muurvast en May krijgt de volle laag van de Britse oppositie én haar gedoogpartner.

De veiligheidsdiensten hadden de twee al langer in het vizier. Volgens de politie wilden ze een geïmproviseerde bom tot ontploffing brengen in Downing Street, bij de ambtswoning van de premier in Londen. In de chaos die daarop zou volgen, wilden ze May met een mes doden.

De twee verdachten worden vervolgd voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Volgens Andrew Parker, hoofd van de Britse veiligheidsdienst MI5, zijn sinds maart van dit jaar negen aanslagen in het Verenigd Koninkrijk verijdeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.