Verenigd Koninkrijk

Wie blijven over in May’s nieuwe kabinet?

Door Fleur Verbeek - 07 januari 2018

De Britse premier Theresa May is van plan om veranderingen door te voeren in haar regeringsploeg. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times.

Minstens zes regeringsleden zullen worden vervangen, schrijft The Sunday Times. May wil dat haar regering meer de ‘moderne en diverse’ samenleving weerspiegelt. Door vrouwelijke en gekleurde politici, die vaak ook jonger zijn, te benoemen, wil ze af van het ‘blanke, mannelijke en oude’ imago van de Conservatieve Partij.

Theresa May en Jean-Claude JunckerLees ook:

Scheidingsbedrag Brexit lijkt rond, schrijft Jean Dohmen

May zal onder anderen een nieuwe ‘First Secretary of State’ benoemen. Dat is in de praktijk de vicepremier, die Damien Green moet vervangen. Die moest 20 december opstappen, omdat hij had gelogen over pornografisch materiaal op zijn computer.

Op de meest belangrijke posten, die van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, Financiën en de Brexit, komen waarschijnlijk geen veranderingen. Buitenlandminister Boris Johnson blijft op zijn post, net als de ministers van Binnenlandse Zaken Amber Rudd, Financiën Philip Hammond en Brexit-onderhandelaar David Davis.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.