Duitsland Premium Corner

Merkel stopt als partijleider: het einde van de Nachkriegszeit

Door Syp Wynia - 22 augustus 2018

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vanmiddag bevestigd dat ze, nadat haar partij CDU zondag bij de verkiezingen in de deelstaat Hessen werd afgestraft, aftreedt als partijvoorzitter. In december stemt het CDU op het partijcongres in Hamburg over een nieuwe voorzitter. Merkel liet ook weten dat ze alleen nog kanselier blijft tot het einde van haar zittingsperiode in 2021. Het naderende aftreden van de vrouw die sinds 2005 bondskanselier is, markeert het einde van de Nachkriegszeit, het schuldgevoel waarmee Duitsland sinds 1945 worstelt. Syp Wynia schreef er eind augustus onderstaand coververhaal over.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.