Brexit Premium Corner

Peter Wilson: ‘Niemand deed dit ooit eerder’

06 augustus 2018

Eindelijk hebben de Britten een plan om de Brexit te regelen. Peter Wilson (50), de Britse ambassadeur in Den Haag, legt uit: ‘Ik denk dat dit tot wederzijds voordeel kan leiden.’

Begin juli besprak de conservatieve Britse premier Theresa May het zogeheten White Paper, witboek, met haar kabinet op buitenverblijf Chequers. In dat White Paper staan de details van de Brexit, althans zoals die de Britse regering voor ogen staat. Op Chequers lagen heel attent de visitekaartjes van taxibedrijven klaar voor de ministers die meteen al zouden willen opstappen en dus geen dienstauto meer mochten gebruiken. Maar pas na dat weekeinde vertrokken twee ministers: Brexit-onderhandelaar David Davis en de roemruchte minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, die zich als keiharde Leaver (weg uit de Europese Unie) niet kon vinden in een voorstel dat hij een ‘opgepoetste drol’ noemde.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.