Impeachment Premium Corner

Trump gaat voorlopig helemaal nergens heen

Door Emile Kossen - 29 augustus 2018

Bij elke controversiële actie van Donald Trump wordt zijn einde voorspeld. Hoe ver kan hij gaan? Ver, zolang de kiezers instemmen.

Wie denkt dat het presidentschap van Donald Trump er bijna op zit, kan die gedachte amper kwalijk worden genomen. Bijna elke week is er wel een nieuwe onthulling over de Amerikaanse president of zijn team, waarna media en oppositiepolitici gealarmeerd reageren. Wordt dit Trumps Watergate?

Feit is dat het team van de president in het nauw wordt gebracht door speciaal aanklager Robert Mueller en diens onderzoek naar de mogelijke Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Dat leverde vorige week veel slecht nieuws op voor de president: Trumps oud-campagneleider Paul Manafort werd schuldig bevonden aan onder meer bankfraude en gaat waarschijnlijk jaren de cel in. Vrijwel tegelijkertijd verklaarde Trumps voormalige advocaat Michael ­Cohen dat Trump de wet heeft overtreden (zie ‘Van boezemvriend tot aartsvijand’).

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.