Oostenrijk Premium Corner

De oppositie mort, maar kiezers zijn tevreden over de regering van Sebastian Kurz

Door Renske Heddema - 09 augustus 2018

Niet alleen internationaal, maar zeker ook in eigen land haalt de piepjonge kanselier de bezem door de politiek. Alles pakt hij aan. De oppositie mort, maar de kiezers zijn ‘best tevreden’ over de regering van Sebastian Kurz (31).

Terwijl de mussen overal in Europa van het dak vallen, neemt Sebastian Kurz (ÖVP) nauwelijks vakantie. In alle delen van Oostenrijk beklimt Europa’s jongste regeringsleider in de weekeinden bergtoppen, omringd door aanhangers. Enthou­siaste jongeren volgen hun idool, die wat zijn uitstraling betreft het midden houdt tussen premier Mark Rutte en GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Er is de mediagenieke dertiger alles aan gelegen om het Oostenrijkse beleid in ­Europa over het voetlicht te brengen. Vooral het migratiebeleid, het thema waarmee Kurz vorig jaar de verkiezingen won. In ­Oostenrijk zelf vragen verregaande her­­vormingen de aandacht. Terwijl zijn tegenstanders zich fel verzetten tegen zijn ingrepen, zien anderen dat de politiek eindelijk iets beweegt en dat de werkgelegenheid groeit.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.