Vlog

Trumps grootste fans wonen vlakbij Washington D.C.

Door Emile Kossen - 19 oktober 2018

Op slechts een uurtje rijden van Washington D.C., ligt West Virginia, een van Amerika’s meest conservatieve staten. Welkom in Trump Country.

Washington D.C. is een van Amerika’s meest progressieve steden. Meer dan 95 procent stemde er bij de afgelopen verkiezingen niet op Donald Trump. Yoga is er hip, bewoners betalen er tien dollar voor koffie met amandelmelk en openlijk trots op Amerika zijn de meesten er niet.

Hoe anders is de situatie op slechts een uur rijden. In West Virginia is Amerika nog conservatief, christelijk en patriottisch. Donald Trump boekte er zijn grootste overwinning in 2016 – en wordt nog steeds vereerd door velen.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.