Reacties op de stelling

‘De leden van koninklijke huizen zijn volstrekt losgeslagen van de werkelijkheid’

Door Webredactie - 10 januari 2020

Prins Harry en zijn vrouw Meghan maakten woensdagavond bekend afstand te nemen van het Britse koningshuis. Ook willen ze financieel onafhankelijk worden en hun eigen geld gaan verdienen. De Britse pers had felle kritiek op het echtpaar. De meeste lezers die reageerden op de Stelling zijn juist kritisch op de monarchie. Lees een selectie van de reacties.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

F.R.C. Burghardt

Ze zijn geen deel van het besturen van het land, hoogstens van de PR-organisatie. Als ze daar nu uit vertrekken moeten ze het van hun eigen capaciteiten hebben. Dat zal niet meevallen.

 

Frederik Geubel

Als de prins zo graag zelfstandig wil zijn, had hij dat eerder moeten aangeven. Voordat hij trouwde, voelde hij zich wel gebonden aan het koninklijk huis en genoot alle voordelen daarvan. Het is niet heel standvastig nu naar de wensen van zijn vrouw te luisteren, zij had kunnen weten dat de prins nu eenmaal gebonden is aan protocol. Diana erbij slepen als voorbeeld, is een zwaktebod.

 

Marion Jansen

Ik vind het in dit geval nogal goedkoop en voor de bühne.
Ik vind dat prinsen en prinsessen en andere adel overal en altijd in hun eigen onderhoud moeten voorzien. Het is belachelijk om de belastingbetalers daarvoor op te laten draaien.

 

R.M.G.M. Abels

Ik denk dat hiermee aangegeven wordt dat koninklijke huizen niet meer van deze tijd zijn.
De leden van dergelijke omgevingen zijn volstrekt losgeslagen van de werkelijkheid en verdienen geen gemeenschapsgeld meer.

 

Liesbeth de Vogel

Groot gelijk, deze mensen. Ze zijn al zo rijk dat ze nooit meer hoeven te werken. En ik begrijp heel goed dat ze hun eigen leven willen leiden.

 

Oane Jansen

Laat die mensen lekker met rust. Een monarchie is niet van deze tijd maar als een meerderheid van een land dat anders ziet is het niet aan wie dan ook er iets van te vinden. De gekozen meerderheid weet dat er de nodige kosten mee zijn gemoeid en nemen dat kennelijk voor lief. Het is wel langzamerhand een heel duur sprookje. Laten Harrie en Meghan dan ook maar net als in een sprookje zeggen: En zij leefden nog lang en gelukkig.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.