Keir Starmer Premium Corner

Wie is de belager van Boris Johnson?

28 mei 2020

5 vragen over Keir Starmer (57), de nieuwe Labour-leider. Deze timmermanszoon was hij eerst strafpleiter en stond hij vervolgens aan het hoofd van het Britse Openbaar Ministerie. Nu moet hij het Boris Johnson en zijn Conservatieve partij moeilijk gaan maken.

1. Wie is Keir Starmer?

Sir Keir is sinds april de nieuwe leider van de Britse Labour Partij. Hij is gekozen door een flinke meerderheid van de half miljoen partijleden. In het schaduwkabinet van Jeremy Corbyn was de 57-jarige Starmer als woordvoerder Brexit-zaken opgevallen door zijn competentie. Voordat deze timmermanszoon de politiek in ging, was hij eerst strafpleiter en stond hij vervolgens aan het hoofd van het Britse Openbaar Ministerie, een functie die hij met wisselend succes vervulde.

2. Hoe was zijn debuut?

Veelbelovend. Zijn eerste confrontaties met premier Boris Johnson, tijdens het wekelijkse vragenuurtje, gingen hem goed af. Door de coronamaatregelen is het Lagerhuis veranderd van een luidruchtig theater in een rechtbank.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.