buitenland

Aanslagen Damascus en Homs: tientallen doden

Door ANP - 21 februari 2016

DAMASCUS (ANP) – Terroristische aanslagen in de Syrische steden Damascus en Homs hebben zondag vele tientallen levens geëist. In Homs vielen de meeste doden toen twee autobommen ontploften. Zowel Syrische staatsmedia als waarnemers van de oppositie maakten melding van het bloedige geweld.

Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in beide steden opgeëist.

In Homs kwamen 57 mensen om het leven, meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Die organisatie wordt gerund door een Syriër die de oorlog vanuit Groot-Brittannië volgt via een uitgebreid netwerk van contacten ter plaatse. De staatstelevisie meldde een dodental van 32.

In de hoofdstad Damascus ontplofte een autobom in een overwegend sjiitische wijk. Vervolgens bliezen twee zelfmoordterroristen zichzelf op. In totaal vielen daardoor zo’n dertig doden, meldde zowel de Syrische televisie als het Observatorium. Hetzelfde deel van de hoofdstad werd eind januari door een vergelijkbare aanslag getroffen.