buitenland

Aardbeving Taiwan eist levens

Door ANP - 06 februari 2016

TAIPEI (ANP) – Een krachtige aardbeving heeft zaterdag minstens twee levens geëist in de Taiwanese stad Tainan. Hun lichamen werden onder het puin vandaan gehaald, nadat een flatgebouw van 17 verdiepingen was ingestort. De vrees is dat het dodental verder zal oplopen. De brandweer meldde dat tot nog toe 123 mensen zijn gered. Mogelijk zitten nog zo’n honderd mensen vast.

Uit de resten van het ingestorte gebouw klonk van veel kanten hulpgeroep. Van de mensen die onder het puin vandaan gehaald werden, zijn er volgens burgemeester William Lay 31 naar het ziekenhuis gebracht. Een van de twee doden was volgens Taiwanese media een jong meisje.

De beving in het zuiden van het Aziatische land deed zich relatief dicht aan de oppervlakte voor, op een diepte van ongeveer 10 kilometer. In Tainan wonen bijna 2 miljoen inwoners. De stad ligt slechts tientallen kilometers van het epicentrum. Hulpdiensten zijn er massaal uitgerukt en het stadsbestuur heeft een rampenteam gevormd. Meer gebouwen liepen schade op, maar voor zover bekend zijn op andere plaatsen geen doden te betreuren.