buitenland

Burgemeester Londen steunt pro-Brexit-kamp

Door ANP - 21 februari 2016

LONDEN (ANP) – Burgemeester van Londen en prominent Conservatief Boris Johnson gaat campagne voeren voor het verlaten van de Europese Unie. De BBC meldde dat zondag. Premier David Cameron had Johnson eerder op de dag nog indringend gewaarschuwd deze stap niet te zetten. Hij sprak van ,,een sprong in het duister” en stelde dat Groot-Brittannië beter af is binnen de EU.

Dat Johnson daar fundamenteel anders over denkt was al bekend, maar dat hij ook actief campagne gaat voeren voor een ‘Brexit’ is een tegenslag voor Cameron, die zijn partij juist bij elkaar hoopte te houden door een ,,speciale status” voor zijn land uit te onderhandelen in Brussel.

De excentrieke burgemeester van Londen is een van de invloedrijkste figuren binnen de Conservatieve Partij. Hij geldt als potentieel opvolger van Cameron. Johnson licht zijn besluit zondagavond toe.