buitenland

Clooney op bezoek bij Merkel

12 februari 2016

BERLIJN (ANP/DPA) – De Amerikaanse acteur George Clooney is vrijdagochtend bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel op bezoek geweest. Samen met zijn vrouw Amal en Ed Miliband, de vroegere minister van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië, werd hij door Merkel in Berlijn ontvangen.

De vier bespraken hoe niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) kunnen samenwerken met regeringen als het gaat om vluchtelingen en hoe mensen te betrekken bij de hulp, vertelde Merkel na afloop. De bewindsvrouw sprak van een ,,zeer goed gesprek”.

Clooney is in Berlijn vanwege het jaarlijkse filmfestival Berlinale.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.