buitenland

Duitse regering veroordeelt vreemdelingenhaat

Door ANP - 22 februari 2016

BERLIJN (ANP/DPA) – De Duitse regering heeft de jongste uitingen van vreemdelingenhaat in de deelstaat Saksen maandag als ,,ten diepste beschamend” veroordeeld. Het getuigt van harteloosheid als vluchtelingen, onder wie veel vrouwen en kinderen, bij aankomst met gebrul en onbeschoft gedrag worden bejegend, zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert. Hij reageerde op gebeurtenissen in Clausnitz, waar bussen met vluchtelingen afgelopen donderdag door een joelende menigte werden belaagd.

De leider van het vluchtelingenpension is vervangen. Volgens berichten in de media was hij aanhanger van oppositiepartij AfD, die zich volgens minister van Justitie Heiko Maas steeds meer als extreemrechts ontpopt.

In Bautzen, eveneens in Saksen, werd zondag een gepland onderkomen voor asielzoekers in brand gestoken. Drie jonge mannen werden aangehouden.