buitenland

Gesprekken over Britse EU-deal weer opgepakt

Door ANP - 19 februari 2016

BRUSSEL (ANP) – De gesprekken over een verbeterd EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië zijn vrijdagochtend weer opgepakt. Tijdens de nacht hebben vooral diplomaten en juristen onderhandeld. Nu is het in Brussel de beurt aan politieke kopstukken, zoals de Britse premier David Cameron, en EU-leider Donald Tusk. In een-op-eengesprekken proberen zij knooppunten te ontwarren.

Het is de bedoeling dat om 13.30 uur alle 28 regeringsleiders en staatshoofden van de Europese Unie weer bij elkaar komen. Dan schuift ook premier Mark Rutte aan. Nederland kan zich goed vinden in de tekst die nu op tafel ligt.

Cameron wil betere voorwaarden voor het EU-lidmaatschap van zijn land, anders zal hij een vertrek uit de unie, de zogenoemde Brexit, steunen.