buitenland

Hollande: risico op oorlog Rusland Turkije

Door ANP - 19 februari 2016

PARIJS/BRUSSEL (ANP) – De Franse president Franois Hollande waarschuwt voor de risico’s op een oorlog tussen Rusland en Turkije in Syrië. ,,Turkije is betrokken bij de strijd in Syrië”, zei Hollande vrijdagavond in een interview met radiozender France Inter.

,,Dat betekent een risico op oorlog”, zei het staatshoofd. ,,Men moet er alles aan doen om deze escalatie te verhinderen.” In het gesprek in de marge van de EU-top in Brussel voegde Hollande eraan toe dat een dergelijk conflict geen directe oorlog zou zijn, ,,maar het kan een indirecte oorlog worden”.

De betrekkingen tussen beide landen zijn enorm verslechterd nadat Turkije een Russische bommenwerper in het Syrisch-Turkse grensgebied had neergeschoten. Ankara beschuldigde Moskou van overschrijding van de Turkse grens. Het Kremlin wees dit krachtig van de hand en stelde economische sancties in tegen het NAVO-land.