buitenland

Hollande: Russische hulp Assad moet stoppen

Door ANP - 11 februari 2016

PARIJS (ANP) – De Franse president Franois Hollande heeft donderdag Rusland opgeroepen te stoppen met het bombarderen van burgers in Syrië. Hij herhaalde ook zijn oproep aan de Syrische president Bashar al-Assad op te stappen.

,,Ik vraag dat de Russische acties stoppen, want door de bombardementen zijn al duizenden mensen ontheemd geraakt ”, zei Hollande in een televisie-interview na de herschikking van zijn kabinet in Frankrijk. ,,We moeten ervoor zorgen dat Bashar al-Assad aftreedt.”

Hij voegde eraan toe dat Assad zijn volk afslacht, geholpen door Moskou. Holland prees zijn nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault, die volgens hem als ervaren oud-premier geschikt is de taak van de afgetreden Laurent Fabius over te nemen.