buitenland

Laurent Fabius treedt af als klimaatman

15 februari 2016

PARIJS (ANP) – De voormalige Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius is ook opgestapt als voorzitter van de internationale klimaatconferentie COP21. Hij heeft dit maandag in een brief aan president Franois Hollande laten weten.

Hollande heeft Fabius afgelopen week van Buitenlandse Zaken weggehaald om voorzitter van het Constitutionele Hof te worden. In Franse media is een polemiek ontstaan over de vraag of het niet beter zou zijn dat hij naast de functie van opperrechter bij dat hof geen andere functies meer heeft. Fabius vindt zelf dat de twee taken niet met elkaar in strijd zijn, maar volgens Franse media ziet hij er door alle ophef afgelopen weekeinde nu vanaf aan te blijven als ‘klimaatvoorzitter’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.