buitenland

Londen staat op tegen kernwapens

Door ANP - 27 februari 2016

LONDEN (ANP) – Tienduizenden Britten demonstreren zaterdag in Londen tegen kernwapens. Aanleiding zijn de plannen van de regering-Cameron om ruim 40 miljard pond (52 miljard euro) te steken in vernieuwing van het Britse atoomwapenarsenaal. Van het geld moeten in de komende twintig jaar onder meer vier nieuwe Trident kernonderzeeërs worden gekocht.

De demonstranten vinden het bespottelijk om zoveel geld uit te geven aan kernwapens, terwijl universiteiten en het zorgsysteem NHS te maken hebben met drastische bezuinigingen en in veel sectoren banen verloren gaan.

Onder de demonstranten is ook de premier van Schotland, Nicola Sturgeon. De kernonderzeeërs zijn in Schotland gestationeerd. Labour-leider Jeremy Corbyn is een van de sprekers.