buitenland

Noodgeld om vluchtelingencrisis aan te pakken

Door ANP - 15 februari 2016

BRUSSEL (ANP) – Macedonië krijgt Europees geld om de stroom migranten beter te managen. Het Balkanland krijgt 10 miljoen euro, zo werd maandag bekendgemaakt door de Europese Commissie. Met het geld zou de controle aan de grenzen en de registratie en identificatie van migranten verbeterd moeten worden.

Ook Griekenland kan weer rekenen op Europees noodgeld. Het Zuid-Europese land krijgt 12,7 miljoen euro om de opvangcentra voor migranten en vluchtelingen te verbeteren. Het geld is bedoeld voor verplaatsbare voorgefabriceerde huizen om migranten tijdelijk onderdak te kunnen bieden.

In 2015 vroegen circa 1,3 miljoen migranten bescherming aan in Europa, Noorwegen en Zwitserland. De meerderheid van deze asielzoekers kwamen via Turkije, Griekenland en de Balkanlanden naar (West-)Europa.