buitenland

Pakistan pakt tientallen extremisten op

12 februari 2016

KARACHI (ANP) – De Pakistaanse autoriteiten hebben bij recente invallen in de zuidelijke havenstad Karachi 97 extremisten van al-Qaeda en de groep Lashkar-e-Jhangvi opgepakt. Onder hen zijn twee commandanten van de laatstgenoemde groep en een van al-Qaeda, zei een legerwoordvoerder.

Volgens de woordvoerder waren de opgepakte extremisten betrokken bij meerdere grote aanvallen, onder meer op Pakistaanse luchtmachtbases, een groot vliegveld en politiebureaus. Verscheidene arrestanten planden ook een aanval op een gevangenis in Hyderabad. Bij die actie zouden ze Khalid Omar Sheikh hebben willen bevrijden, die is veroordeeld voor de moord op de journalist Daniel Pearl van de Wall Street Journal, die in 2002 werd ontvoerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.