buitenland

‘Ruim 130 mensen vast na aardbeving Taiwan’

Door ANP - 07 februari 2016

TAINAN (ANP/RTR) – Er zitten nog 132 mensen vast in een ingestort flatgebouw in de Taiwanese stad Tainan. Dat zei een lokale overheidsfunctionaris zondag. Het gebouw bezweek een dag eerder tijdens een zware aardbeving.

Volgens de eerste berichten woonden meer dan 250 mensen in het ingestorte gebouw. De brandweer kon zaterdag nog niet zeggen hoeveel mensen thuis waren op het moment van de beving. Door de ramp kwamen volgens lokale media zeker vijftien mensen om het leven. Nog eens vierhonderd personen raakten gewond.

Een omwonende vertelde de Taipei Times dat het flatgebouw tijdens de aardbeving vrijwel direct bezweek. ,,Niet te geloven dat een gebouw dat er zo stevig uitzag in 10 seconden kon instorten”, zei de man. Er wordt volgens de krant nog onderzocht of is gesjoemeld bij de bouw van het pand.