buitenland

Russische flat deels ingestort na ontploffing

16 februari 2016

JAROSLAVL (ANP) – Een woongebouw met vijf verdiepingen in de West-Russische stad Jaroslavl is dinsdag deels ingestort na een gasexplosie. Meerdere mensen hebben de ontploffing niet overleefd, berichtten Russische media. Er liggen mogelijk tientallen mensen bedolven onder het puin.

De Russische nieuwszender RT maakt gewag van vier bewoners die het leven hebben gelaten. Persbureau TASS houdt het op drie doden, allen vrouw. Volgens TASS hebben de autoriteiten een strafrechtelijk onderzoek ingesteld om vast te stellen of de hand is gelicht met de veiligheid.

Volgens de autoriteiten zijn zo’n tien appartementen ingestort. Zeker vier personen zouden tot dusver zijn gered uit het ingestorte gebouw. Een van de slachtoffers, een vrouw, belandde met meerdere botbreuken in het ziekenhuis. De autoriteiten gebruiken helikopters om gewonden naar Moskou te vliegen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.