buitenland

Tienduizenden vluchtelingen bij Turkse grens

Door ANP - 06 februari 2016

ALEPPO (ANP/DPA-RTR) – Tienduizenden mensen die de zwaar bestookte Syrische stad Aleppo zijn ontvlucht, wachten voor de grens met Turkije. Bij de grensovergang Bab al-Salam hebben zich zaterdag al 20.000 mensen verzameld. In de stad Asas, eveneens vlakbij de grens, houden zich volgens de Verenigde Naties circa 10.000 vluchtelingen op.

De gouverneur van de Turkse provincie Kilis zei zaterdag dat er 35.000 vluchtelingen in de laatste 48 uur aan de grens zijn gekomen. ,,Onze poort is momenteel niet gesloten, maar er is geen reden Syriërs binnen te laten.”

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, bevestigde tijdens een speciale conferentie in Amsterdam dat de grens gewoon open is. Volgens hem zijn nog eens 55.000 mensen onderweg naar Turkije, op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Aleppo.