buitenland

Turkije helpt vluchtelingen aan Syrische kant

Door ANP - 07 februari 2016

ONCUPINAR (ANP/RTR) – Turkije helpt de tienduizenden vluchtelingen die de bombardementen op de Noord-Syrische stad Aleppo zijn ontvlucht vooralsnog alleen aan de Syrische kant van de grens. Vrachtwagens met hulpgoederen en ambulances reden zondag vanuit Turkije het buurland binnen.

Turkse hulporganisaties hebben aan de Syrische kant van de grens kampen opgezet om de nieuwe vluchtelingen op te vangen. De grens blijft voorlopig echter gesloten. Turkije vangt al 2,5 miljoen Syriërs op en laat slechts mondjesmaat nog mensen toe. President Recep Tayyip Erdogan zei zondag wel dat de vluchtelingen worden toegelaten ,,als dat noodzakelijk is”.

Door hevige Russische bombardementen is Aleppo, het bolwerk van de Syrische oppositie, leeggestroomd. Volgens de gouverneur van de Turkse grensregio Oncupinar zijn in 48 uur zo’n 35.000 mensen bij de grens gearriveerd.