buitenland

‘Veel daders Keulen mogelijk nooit gestraft’

Door ANP - 24 februari 2016

KEULEN (ANP) – De meeste daders van de aanrandingen op oudejaarsavond in de Duitse stad Keulen worden mogelijk nooit gestraft. Dat heeft de politiechef van Keulen gezegd tegen de BBC.

Volgens Jürgen Mathies zijn de beelden die met bewakingscamera’s zijn gemaakt van een te lage kwaliteit om vast te stellen wie zich aan seksueel geweld schuldig maakte. ,,We kunnen sommige diefstallen zien, maar dat is alles. We varen op ooggetuigenverslagen en verklaringen van slachtoffers”, aldus Mathies.

De politie kreeg na oudejaarsavond meer dan vijfhonderd aangiften binnen. In veertig procent van de gevallen was er sprake van seksueel geweld. De autoriteiten in Keulen hebben tot dusver 75 verdachten geïdentificeerd. Drie van hen verschenen dinsdag voor de rechter. Zij worden van diefstal verdacht.